loader image
^

The Ocean Race 2022/2023

The Ocean Race noemen ze ook wel de zwaarste race ter wereld. Niet zonder reden, met carbon race schepen weken achter elkaar op zee zonder enige vorm van luxe. Toren hoge golven en zware ontberingen, maar dat is ook juist wat de kick geeft. 

Het avontuur startte voor ons in 2021 tijdens The Ocean Race Europe. Waar we voor het gevraagd werden om de content productie te doen voor het Nederlandse team. En dat smaakte naar meer! Eind 2021 waren we weer van de partij om een Atlantische oversteek vast te leggen waar we vervolgens een documantaire van hebben gemaakt die in Pathe Tuschinski in Amsterdam en Pathe Den Haag heeft gedraaid.

Voor de 22/23′ editie van The Ocean Race zijn we opnieuw gevraagd om de content te maken voor dit sport team. Dit doen we met een team van 3 man die dedicated op dit project zitten tijdens de etappes. Waarbij opdrichter van Dutchman Media, Brend Schuil de plaats inneemt als Onboard Reporter. Dat beketend dat hij aanboord mee gaat en verslag doet vanaf de boot.

Brend: “Het is de meest uitdagende klus die ik ooit gedaan heb. Cameraspullen en zout water zijn niet echt goede vrienden, en drones vliegen vanaf zo’n boot is ook geen kinderspel. Terwijl de boot met 30 knopen over golven van 10 meter raast zit ik beneden met een emmer naast mij te editen om te zorgen dat de beelden vanaf het water bij de kijker komen. Het is af en toe echt afzien, en dat is precies wat het zo gaaf maakt. Met zo’n mooi team deze boot zo hard mogelijk laten gaan. Geen excuses maar 100% er voor gaan om zo snel mogelijk te zijn en het liefst voor de concurentie”. 

De andere teamleden draaien alle producties op de wal. We verzorgen alle social media content, fotografie en bepalen de strategie voor de content distributie online. En met succes! Na Leg 1 hebben we qua bereik al 70% van de doelstellingen van de sponsor en het team weten te behalen.

We zijn ontzettend trots om de contentproducent te zijn voor Team JaJo in deze iconische race!